Aquest lloc web fa servir 'cookies'. Si hi continueu navegant considerarem que n'esteu acceptant l'ús. Més informació   OK

Narrativa

La Licorne, animal mitológico, representa la nueva colección de Sd·edicions dedicada a la literatura francesa del siglo XIX y principios del XX.

Provença, 183, 5è 4a - 08036-Barcelona
info@sdedicions.com
tel. + fax: 93 451 45 57
Disseny web: Renart Edicions
Política de privacitat

La mort de Balzac

12,00 € 

La mort de Balzac és un dels tres capítols censurats de la novel·la 628-E8. Publicat a París el 1907 per Fasquelle en la col·lecció Bibliothèque Charpentier, Mirbeau va suprimir d’aquesta edició (a petició de la comtessa Mniszech, filla de Mme. Hanska) tres capítols dedicats a Honoré de Balzac. Mirbeau dibuixa en aquest curiós homenatge els últims anys de la vida de Balzac, les seves relacions i la seva agonia. Censurat i retirat de la venda el 1907 després de la pressió exercida per la família de Mme. Hanska, no fou editat com a relat independent fins al 1918.

Octave Mirbeau. Novel·lista, periodista, crític d’art i dramaturg francès nascut a Normandia el 1848 i mort a París el 1917. Després de la guerra del 1870, inicia una estreta relació amb el líder bonapartista Dugué de la Fauconnerie, qui el contracta com a secretari particular i li obre les portes del diari L’Ordre de Paris, plataforma per al seu debut politicoperiodístic. Tan sols deu anys més tard arrenca la seva carrera literària, primer escrivint per encàrrec d’altres autors i després amb la seva pròpia novel·la El calvari (1886). Mirbeau és un home compromès, que va utilitzar la ploma com a arma de lluita i com a símbol inequívoc de les seves idees anticlericals, pacifistes i antimilitaristes.
Una sèrie de novel·les titllades de provocadores el retornen a l’escena literària i la seva vàlua es veu reconeguda amb un gran èxit de vendes; posteriorment, una crisi en la concepció de la novel·la l’empeny cap a una revisió de l’estil: abandona el realisme i avança cap a la ficció fantàstica (recordem la seva novel·la Dingo, els personatges de la qual eren un gos i un automòbil). La immensa producció literària de Mirbeau —novel·la, teatre, contes, cròniques, etc.— ha estat traduïda a més de trenta idiomes.

ISBN: 978-84-92607-90-7
80 págs. 18 x 14 cm Rústica

Premsa / Prensa >>

<< retorn