Aquest lloc web fa servir 'cookies'. Si hi continueu navegant considerarem que n'esteu acceptant l'ús. Més informació   OK

Poesia

Col·lecció de poesia oberta amb la qual Sd·edicions vol presentar les veus de la quotidianitat.

Provença, 183, 5è 4a - 08036-Barcelona
info@sdedicions.com
tel. + fax: 93 451 45 57
Disseny web: Renart Edicions
Política de privacitat

Quadern d

22,00 € 

Quadern d’Armènia. Diàlegs diatònics
Armènia és el nom d’un projecte polisèmic que, en una de les seves declinacions, imaginem en forma de llibre. Un somni amb nom de país. Una terra que volem conèixer cada dia una mica millor. Una geografia espiritual que ens conté, ens interroga, ens fascina i ens fa somniar. I ens fa somniar en treballar per aconseguir fer viure el somni. Un país que com a Maldestamp, ens doni un segon i darrer alè i que, com el poeta, puguem conservar fins a la mort. Armènia és, doncs, un marge que es mou i ens mou per tornar a l’art.
Armènia, el nostre present i futur projecte, no serà un assaig perquè no explicarà res. Més aviat (ens) interrogarà, més aviat (ens) sembrarà dubtes, (ens) senyalarà l’escrúpol de la pròpia natura (nostra).
Nosaltres no tenim, com certs novel·listes, la certesa sobrera del creador. Volem ser com la veritable poesia que no ha de dir res. Que mai no vol explicar (se). Que en té prou amb ella mateixa i la seva desolació.

Jordi Xandri neix a Campdevànol (Girona) l’any 1958. És llicenciat en Filosofia i escriptor. Membre fundador de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana. Coautor de Fulls impermeables I (pròleg de J. M. Castellet, 1983), III Premi Joan Barceló (1985), Inflable (1988), Bioética, la toma de decisiones (2011), entre d’altres. Autor del llibre de poesia La nit encesa (1995). Ha treballat de manera regular amb diversos artistes plàstics fins que la intensa i fèrtil col·laboració amb Sagi Tarbal l’ha portat a plantejar-se un diàleg en forma de llibre, aquest Quadern d’Armènia.
Sagi Tarbal neix a Granollers (Barcelona) l’any 1955. Comença la seva activitat creadora als anys setanta, però fins al 2010 no presenta la seva primera exposició, “Originals”, a Cadaqués. El mateix any, a Granollers, exposa “6 obres 6”. El 2011 viatja a Marràqueix amb “Soif de sept” i, uns mesos més tard, inaugura “Pintura, poesia i vi” al Priorat. L’estiu del mateix any, exposa “D.A.2.0” a Arenys de Mar. La primavera del 2012, amb Jordi Xandri, presenta l’exposició “Armènia” al bar del Teatre Lliure de Gràcia de Barcelona. Conjuga l’ús de la tinta, el pastel, el llapis i el grafit amb elements orgànics com flors, cafè, fruita, sang i vi, uns elements que, sobre el paper, canalitzen les sensacions i els sentiments de l’artista.

ISBN: 978-84-942431-2-7
112 pàgs. 17 x 29 cm Tapa dura

 

<< retorn