Aquest lloc web fa servir 'cookies'. Si hi continueu navegant considerarem que n'esteu acceptant l'ús. Més informació   OK

Estètica-Assaig

Del Wabi-Sabi de Leonard Koren a les fotografies de Cecil Beaton, una col·lecció que va des del concepte estètic a la imatge fotogràfica, sense oblidar l'assaig literari.

Del Wabi-Sabi de Leonard Koren a las fotografías de Cecil Beaton, una colección que va desde el concepto estético a la imagen fotográfica, sin olvidar el ensayo literario.

Provença, 183, 5è 4a - 08036-Barcelona
info@sdedicions.com
tel. + fax: 93 451 45 57
Disseny web: Renart Edicions
Política de privacitat

Estiu vora el llac

26,95 € 

Estiu vora el llac
La nit del 16 de juny de 1816, els llamps esquincen la foscor. Entre canelobres de flama macilenta i ampolles de bordeus i de làudan, neix Frankenstein. Cinc persones joves són al saló d’una elegant casa de camp del segle XVIII que el més gran del grup, el carismàtic Lord Byron, ha llogat a Cologny, a la vora del llac Léman. Una casa anomenada Belle Rive que ell rebatejarà com a Villa Diodati on, a recer de la tempesta i acomodats prop dels capfoguers, s’apassionen amb la lectura de contes fantasmagòrics alemanys o amb la recitació del primer poema en llengua anglesa que tracta de la temàtica vampírica, enmig d’un encès debat sobre fluids vitals i impulsos elèctrics.
La Història de la Literatura ha convertit aquella nit en un dels moments màgics de l’imaginari romàntic europeu, encara tan viu entre nosaltres. És la nit que marca la creació de la llegenda, aquella que explica la gènesi de dos personatges literaris molt coneguts que esdevindran també icones cinematogràfiques a través dels relats que protagonitzen: Frankenstein or the Modern Prometheus, de Mary W. Shelley, i The Vampyre, de John Polidori.
Estiu vora el llac gira a l'entorn d'aquesta vivència però també afronta altres històries amb l’objectiu de contextualitzar les figures de Lord Byron, Percy Shelley, Mary Godwin, Claire Clairmont i John Polidori, durant els dies d’aquell estiu intemperat i estrany prop de Ginebra.

Sílvia Maymó (Barcelona, 1960) és llicenciada en Filologia Hispànica per la UB, on també va cursar i completar programes de doctorat en Literatura i en Antropologia de l'Alimentació. A Sd·edicions, ha publicat Les llàgrimes de Madame Arban (2023), una nouvelle ambientada a la Barcelona de mitjan segle XIX. En la mateixa editorial ha publicat dos assaigs —Estiu vora el llac (2018) i El vampir bicentenari (2019)—, on analitza la influència de la presència de Lord Byron en la construcció de la llegenda entorn de la gènesi de Frankenstein or the Modern Prometheus, de M. W. Shelley, i de The Vampyre, de J. W. Polidori.

200 aniversari de Frankenstein de Mary W. Shelley

ISBN: 978-84-948431-2-9
240 pàgs. 15 x 21 cm Tapa dura

<< retorn