Aquest lloc web fa servir 'cookies'. Si hi continueu navegant considerarem que n'esteu acceptant l'ús. Més informació   OK

Narrativa

La Licorne, animal mitológico, representa la nueva colección de Sd·edicions dedicada a la literatura francesa del siglo XIX y principios del XX.

Provença, 183, 5è 4a - 08036-Barcelona
info@sdedicions.com
tel. + fax: 93 451 45 57
Disseny web: Renart Edicions
Política de privacitat

Giverny, a casa de Claude Monet

14,00 € 

Giverny, a casa de Claude Monet
Amb una mà a la butxaca, el cigarret a la barba, Claude Monet camina amb aquest pas serè i decidit propi d’un esperit temperat i d’una salut de ferro. Vesteix robes clares, no suporta els colors foscos. A l’hivern, grans abrics de color beix i una armilla de pell de talp, suau, sedosa —dels talps del jardí, naturalment—. En qualsevol època de l’any, barrets rústics, de feltre o palla, ben plantats sobre el cap. Representa la silueta del jardiner de tota la vida, rabassut, segur, evocant alhora la tosquedat silvestre i la lleugeresa primaveral. Però, si es gira, veuran la seva mirada esmolada, intencionada, escrutadora, inesperada en la bonhomia aparent.
—D’on li ve, benvolgut mestre, aquest gust pels nenúfars?
—Doncs no ho sé... Deixi’m pensar... Hi ha un riu, l’Epte, que baixa de Gisors i voreja la meva propietat. Vaig cavar una rasa per tal d’omplir un petit estany en el meu jardí. M’agrada l’aigua, i també les flors. Per això pensava a guarnir-lo, un cop ple, amb plantes. Vaig agafar un catàleg i vaig escollir aleatòriament, això és tot...

Marc Elder és el pseudònim de Marcel Tendron (Nantes, 1884 - Saint-Fiacre-sur-Maine, 1933). Crític i historiador de l’art, cavaller de la Legió d’Honor i conservador del castell dels ducs de Bretagne a Nantes, va guanyar, el 1913, el premi Goncourt pel llibre Le Peuple de la mer, que retrata la vida dels pescadors de Noirmoutier. Aquell mateix any s’hi van presentar també Valéry Larbaud amb Barnabooth i Alain-Fournier amb Le Grand Meaulnes. Fou el primer president de la Société des Amis du Musée des Beaux-Arts de Nantes, de 1920 a 1933.
Aquestes són algunes de les seves obres: La Vie apostolique de Vincent Vingeame (1917), Jacques Bonhomme et Jean Le Blan (1919), Thérèse ou la bonne éducation (1920), À Giverny, chez Claude Monet (1924), La Maison du pas périlleux (1925), Gabriel-Belot, peintre imagier (1927), Pays de Retz (1928), Le Fantôme (1928), Les Dames Pirouette (1929).

ISBN: 978-84-122814-8-4
148 pàgs. 14 x 18 cm Rústica

<< retorn