Aquest lloc web fa servir 'cookies'. Si hi continueu navegant considerarem que n'esteu acceptant l'ús. Més informació   OK

Cuina

Aquest apartat recull tots aquells llibres de cuina que hem editat fora de col·lecció. Una secció variada que va des de la cuina històrica a les receptes d'artistes, o com cuinar amb cava i aviat...

Provença, 183, 5è 4a - 08036-Barcelona
info@sdedicions.com
tel. + fax: 93 451 45 57
Disseny web: Renart Edicions
Política de privacitat

La cuina del XVIII

29,50 € 

La cuina del XVIII és un llibre que ens mostra els antecedents gastronòmics de la cuina catalana: la cuina que s'ha preservat en receptaris de convents i monestirs, en dietaris com ara El calaix de sastre, del baró de Maldà. Conté una introducció històrica d'Ignasi Riera, un receptari actualitzat per Glòria Baliu, que s'acompanya de la reproducció de receptes originals del segle XVIII, i unes originals il·lustracions de Lluïsa Jover inspirades i enriquides amb gravats de l'època.

"De la lectura del receptari vaig deduïr que les coses no han canviat massa. O que els heretges dels fast-food ens han fet perdre paradissos de porcell cuit, peixos escabetxats, llagostes farcides, neules d'esturió, bolets amb carxofes o un menjar blanc. I recomanacions per ordenar l'us, o evitar l'abús de pebres, clavells, canyelles i nous moscades: no em calia recordar els consells teòrics d'un Ferran Agulló per saber que una cuina marcava els límits culturals d'un país, em vaig sentir refet d'una crisi d'anorèxia patriòtica." (Ignasi Riera)
"Canvien les modes, els costums, els horaris... però, personalment, em fa feliç veure que en la cuina es pot seguir la tradició perquè el que era bo al segle XVIII segueix sent-ho ara." (Glòria Baliu)
"Les làmines d'aquest període, els segles XVIII i XIX, em van suggerir la possibilitat d'integrar-les en noves propostes plàstiques que expliquessin, alhora, una època anterior i el món actual de les nostres cases." (Lluïsa Jover)

Aquest llibre ha obtingut el premi World Cookbook Award, dels Gourmand World Cookbook Awards.

ISBN: 978-84-607-8552-1
96 pàgs. 22,5 x 22,5 cm Tapa dura

<< retorn